Can Dündar ‘Scharow’ ödül finalinde

Almanya'da bulunan gazeteci Can Dündar, Strasbourg Avrupa Parlamentosu'nun 1988 yılından bu yana verilen ‘Scharow’ ödülün üç adayı arasında bulunuyor.

Haberler 12.10.2016 - 15:57

Avrupa Parlamentosu (AP), her yıl verdiği ‘Scharow’ ödülü ülkelerinde demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü ve özgürlükler için mücadele veren kişilere veriliyor.

AP geçtiğimiz gün yaptığı komisyon açıklamasında ‘Scharow’ ödülüne Türkiye’den gazeteci Can Dündar, DAEŞ teröristleri tarafından ailesini kaybeden, işkence ve tecavüze uğrayan Ezidi Nadya Murad, Kırım Türklerin haklarını savunan Mustafa Dscheder aday gösterildi.

AP 27 Ekim Perşembe günü üç adaydan kimin ödüle layık görüldüğünü açıklayacak. AP Başkanı Sosyalist partisinden (SPD) Alman Martin Schulz ve ödül komisyon üyelerin son kararı merakla bekleniyor. 1989 yılında hayatını kaybeden Rus fizikçi, insan hakları savunucusu, araştırmacı bilim adamı Andrej Sacharow adına verilen ‘Scharow’ ödülüyle beraber 50 bin Euro verilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız