Demirtaş’tan ‘başkanlık’ açıklaması

Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeni Anayasa’ya ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Başkanlık tartışması konusunda tutumumuzu değiştirecek hiçbirşey görmüyorum” dedi.

Haberler DHA 11.05.2015 - 12:44 Son Güncelleme : 05.11.2015 - 12:46

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım seçimleri ve yeniden gündeme gelen başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin yeni Anayasaya ihtiyacı var. Tartışmanın Başkanlık sistemi üzerinden yapılması yanlıştır. Güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemle, güçlendirilmiş yerinden yönetim istiyoruz. Başkanlık tartışması konusunda tutumumuzu değiştirecek hiç birşey görmüyorum.

“HDP SEÇMENİ SANDIĞA GİTMEDİ”

Çözüm süreci ile ilgili parlamento çözüm sürecini gündemine almalıdır. Silahların tümüyle devreden çıkacağı bir atmosfer istiyoruz. Çatışma ortamında partiler seçimde elbette etkilendi. Ancak biz çatışma ve hendeklerin olduğu yerden değil, batıda oy kaybettik. Tespitlerimize göre HDP seçmeni sandığa gitmedi.

“CHP İNİSİYATİF ALMALI”

Çözüm süreci konusunda CHP’nin inisiyatif alması lazım. Karnından konuşarak değil, projesini ortaya koymalı.”
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız