Dinazorlar düşünülenden daha küçükmüş

25 yıllık hesap hatasını düzelten bilimadamları dinozorların sanılandan daha küçük olduğunu buldular.

Haberler 22.06.2009 - 18:00

Bilimadamları, dinozor ve diğer büyük hayvanların ağırlıklarını hesaplamak için 25 yıldır standart bir istatistik modeli kullanıyorlar. Ancak yapılan son araştırma bu modelin yanlış olduğunu ve bu modelle hesaplanan ağırlıkların olması gerekenden daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Colarado State Üniversitesi’nden, Gary Packard’ın başkanılığındaki bir grup bilimadamı modelde kullanılan logaritma hesaplarını tekrar kurarak dinozorların ağırlıklarını yeniden hesapladılar.

Zoological Society adlı derneğin yayın organında yayınlanan yeni hesaplara göre en büyük dinozor türlerinden olan Apatasaruslar 38 değil 18 ton ağırlığındaydı.

Bilimadamları ayrıca Styracosauruslaeın 4.2 ton değil 3.3 ton, Diplodocusların da 5.5 değil 4 ton olduğunu hesapladılar.

Apatasaruslar 38 değil 18 ton ağırlığındaydı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız