İbrahim Kalın: Erdoğan'a saldırı Avrupa'nın ufuk daralması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Almanya'da seçim tartışması yapan iki parti liderinin Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına Twitter'dan tepki gösterdi.

Haberler ntv.com.tr 04.09.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 04.09.2017 - 11:03

Türkiye'den, Almanya'da iki parti lideri Angela Merkel ve Martin Schulz arasındaki seçim tartışması programına tepki geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, müzakerede Türkiye'ye yönelik yapılan eleştirilere Twitter'dan yanıt verdi.

"Dün akşam Merkel ile Schulz arasındaki seçim tartışması programına Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın damga vurması bir tesadüf değil" diyen Kalın, şunları kaydetti:

"Almanya ile Avrupa'nın temel, acil sorunlarının adeta yok sayılarak Türkiye ile Erdoğan'a saldırılması, Avrupa'daki ufuk daralmasının yansıması.

Avrupa'daki Türkiye karşıtlığı, temel sorunları öteleme ve düşman bir 'öteki' üzerinden kendini rahatlatma aracına dönüşmüş durumda.

Kendini, hasım bir öteki üzerinden tanımlayan toplumlar kendi kimliklerini hiç bir zaman bulamazlar. Bu en çok o topluma zarar verir.

Ana akım Alman siyasetinin popülizme ve ötekileştirmeye-düşmanlaştırmaya boyun eğmesi sadece ayrımcılığı ve ırkçılığı körükler."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız