Güllük'te denize dolgu sezonu açıldı

Muğla Güllük'te büyük inşaat şirketlerinden biri kıyıya hafriyat döktü ve denize dolgu yaptı. Dolgu yapılan alan 3 dönüm.

Haberler 08.06.2009 - 14:57

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük'te geçtiğimiz yıl Pina Yarımadası'nda MNG Holding'in yaptığı dolgu çok konuşulmuştu. MNG Holding'in Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası'nın çevresine yaptığı dolgu havadan fotoğraflanmış, konu günlerce Türkiye'nin gündeminde kalmıştı.

Güllük'te bu yıl da dolgu sezonu açıldı. Belediyenin yaptığı denetimlerde denize izinsiz dolgu yapıldığı tespit edildi.

Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı, 3 dönüm alanda izinsiz dolgu yapıldığını tespit ettiklerini belirterek, şirket hakkında yasal işlem yaptıklarını açıkladı.

Başkan Kayrakçı, kıyıya dökülen molozların bir kısmının belediye ekipleri tarafından kaldırıldığını belirtti.

Milas Kaymakamlığı tarafından oluşturulan bir komisyon ise, izinsiz dolgunun yapıldığı Çamur koyunda inceleme yaptı.

Denize izinsiz dolgu yaptığı tespit edilen şirkete, dolguların temizlenmesi, kaçak yapıları olduğu tespit edilen kişilere de bu yapıların yıkımı için 15 Haziran'a kadar süre verildi.

Pina Yarımadası'nda geçtiğimiz yıl yapılan izinsiz dolgu havadan böyle görüntülenmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız