Işık Koşaner'den Necdet Özel'e yanıt

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, Necdet Özel'in ''Kaçacak olsam 2011’de kaçardım. O dönem gidenler gibi yapmadım" sözlerine tepki gösterdi: ''Sayın Özel'in hiçbir askere yakıştırılmayacak suçlayıcı ifadelerini yakışıksız buldum ve üzüntüyle karşıladım.''

Haberler 02.11.2016 - 15:26 Son Güncelleme : 02.11.2016 - 16:22

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun davetine, "Sorularınızı yazılı bildirin" yanıtını veren eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, eleştirilere tepki göstermişti.

Özel, ''Kaçmak ne demek? Niye kaçayım? Kaçacak olsam 2011’de kaçardım. Ben elini taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim ve elimi taşın altına koydum. Ben yasaya, usule uygun bir dilekçe verdim, konuyu nerelere getirdiler'' demişti.

Özel'in açıklamalarına tepki gösteren eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iki emekli komutanı arasında, silahlı kuvvetlerimize zarar vereceğini bildiğim bir polemiğe girmeyi kesinlikle uygun bulmuyorum. Ancak, birlikte yaşadığımız sıkıntılı döneme rağmen, Sayın Özel'in hiçbir askere yakıştırılmayacak suçlayıcı ifadelerini yakışıksız buldum ve üzüntüyle karşıladım" dedi.

Koşaner yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin Genelkurmay Başkanlığı makamında görev ve sorumluluklarını hukuken yerine getirme imkanı kalmaması nedeniyle görevden ayrıldığını ifade etti.

Ayrılan ve ayrılamayan diğer komutan arkadaşlarına hiçbir telkinde bulunmadığının altını çizen Işık Koşaner, "Suçsuz oldukları halde sahte belge ve delillerle, hukuksuz olarak ceza evlerinde tutuklu olan, gelecekleri karartılan ve tasfiye edilmeye çalışıldıkları aşikar olan TSK'nın değerli mensuplarının bu durumlarını algılama tarzımız Necdet Özel ile farklı olmuştur. Şartlar değişmediği halde, Genelkurmay Başkanı olarak görevde kalmayı tercih etmiştir. Karar tamamen kendisine aittir" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız