‘Kapital’ çizgi roman olarak yayımlandı

Küresel ekonomik krizle birlikte aranan kitaplar listesine giren Karl Marx’ın şaheseri Kapital, Japonya’da çizgi roman olarak yayımlandı.

Haberler Anadolu Ajansı 24.12.2008 - 14:05

Kitabı yayımlayan EastPress Yayınevi yöneticisi Yusuke Maruo, Kapital’in birinci cildinin Manga (Japon çizgi romanı) versiyonunun, piyasaya sürüldükten sonraki ilk birkaç günde 6 bin adet satıldığını söyledi.

Manga versiyonunun Kapital’in orijinaline ilgiyi artırmasını umduklarını belirten Maruo, “Açık ki, son küresel kriz sistemin düzgün biçimde işlemediğine işaret ediyor. İnsanların kapitalist toplumun sorunlarına cevap bulmak için Marx’a başvurduğunu düşünüyorum” dedi.

Maruo, hedef kitlelerinin 30’lu yaşlarındaki büro çalışanları olduğunu belirtti.

Japonca yayımlanan Kapital’in 1. cildinin Manga versiyonunun İngilizce, Almanca ve Çince çevirilerinin de hazırlandığı ve gelecek yıl piyasaya sürüleceği, Kapital’in diğer ciltlerinin Manga versiyonlarının da yayımlanacağı belirtildi.

Manga olarak yayımlanan Kapital’in birinci cildinin kahramanı, bir peynir fabrikası sahibi olan Robin.

Babasının kapitalist ilkelerine isyan eden ve soğukkanlı bir kapitalist yatırımcı ile işbirliği yaptıktan sonra bir köle şoför haline gelen Robin, macerası boyunca kapitalist emelleri ve fabrikasındaki işçilerin sömürülmesinden duyduğu suçluluk duygusu arasında mücadele ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız