'Kürtlerin lideri Öcalan' ifadesine açıklama

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 6. Büyükelçiler Konferansı'nda "Kürtlerin lideri Öcalan" ifadesini kullandığı iddialarına ilişkin, "O manada hiçbir söz söylemedim" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 17.01.2014 - 12:18

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gazetecilerin "6. Büyükelçiler Konferansı'nda 'Kürtlerin lideri Öcalan' ifadesini kullandığı" iddialarına ilişkin sorusu üzerine dünyanın her tarafından gelen büyükelçilere verdiği konferansta, daha çok çözüm süreci ve demokratikleşmeyle ilgili konuşma yaptığını söyledi.

'YORUMLAYARAK HABER YAPMIŞLAR'
Konuşmanın kaydının kendilerinde bulunduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti:
     
"O manada hiçbir söz söylemedim. Esasen liderlik kavramı falan orada
hiç geçmedi, müzakere kavramı hiç geçmedi. Sanıyorum kendileri yorumlayarak bir haber yapmışlar. Onu da zaten o gün yalanlamıştık. Ama Türkiye'de tuhaftır basın bugün bile halen o yalanlamaya rağmen o söz üzerinde haberler var, yazılar var. Bu vesileyle bir defa daha düzeltmiş olayım."
     
Atalay, "Paris'te öldürülen üç ismin arkasında MİT'in olduğu iddia ediliyor. MİT bunu yalanladı ama çözüm sürecine bir zararı olur mu" sorusunu da "Hayır. Çözüm sürecine dönük pek çok yerde provokatif gelişmeler oluyor küçük, büyük. Biz onların farkındayız ama çözüm süreciyle ilgili kararlılığımız sürüyor. O manada bir etkisini de ben doğrusu görmüyorum" şeklinde yanıtladı.
     
Başbakan Yardımcısı Atalay ile konuk Bakan Haavisto'nun görüşmesi, daha sonra basına kapalı devam etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız