Kuşları tek tek saydılar

Metrelerce karın içinde, buz gibi havada durup, kuşları saydılar...

Haberler 04.02.2011 - 11:23

KuzeyDoğa Derneği, tüm dünyada ocak ayının 15’inden şubat ayının 15’ine kadar yapılan Kış Ortası Sukuşu Sayımı'nı (KOSKS) Kars ve Ardahan illerinde tamamladı.

Zorlu kış şartlarında Kuyucuk Gölü ve Çıldır Gölü’nü ziyaret eden KuzeyDoğa Derneği ekibi 5 türden 31 sukuşunu saymayı başardı.

Bir önceki gece hava sıcaklığının -33°C’ye düştüğü Çıldır Gölünün donmamış küçük bir kısmında beslenen sukuşları ekip tarafından heyecanla sayıldı. Kuyucuk Gölü’nün ise tamamı donmuş ve tek bir sukuşu dahi kalmamıştı. Oysa daha geçen Aralık ayında bu gölde bir çift flamingo sayılmıştı.

KuzeyDoğa Derneği başta kuşlar olmak üzere Kuzeydoğu Anadolu bölgesindeki yaban hayatının ortaya çıkarılması, korunması ve tanıtılması için çalışmakta. Bu nedenle de bölgede bulunan sulakalanları düzenli olarak izlemekte ve göç mevsimleri olan ilkbahar ve sonbahar aylarında Aras ve Kuyucuk Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezlerinden kuş halkalama çalışmaları yürütmekte.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız