McDonald's müşteri bilgilerini çaldırdı

Restoranlar zincirinin müşteri veri tabanına girmeyi başaran korsanlar, çok sayıda kişinin kimlik bilgisini ele geçirdi.

Haberler 14.12.2010 - 13:29

Bilgisayar korsanları, ABD’nin popüler restoran zinciri McDonald’s’ın bugüne kadarki kampanyalarda topladığı müşteri bilgilerine ulaşmayı başardı. Korsanların elde ettiği bilgiler arasında müşterilerin isim, adres, e-posta, telefon, kimlik bilgileri vs. gibi çok önemli detaylar bulunuyor.

Huffington Post’un haberine göre, ABD'deki sunucularının bilişim güvenlik önlemlerinin korsanlarca aşıldığını açıklayan firma, sorumluluların tespiti için yasal yollara başvurdu.

Çaldırdığı bilgilerin miktarı hakkında sessiz kalmayı sürdüren MacDonald’s, bu bilgiler arasında kişilerin finansal bilgileriyle Sosyal Güvenlik numaralarının bulunmadığını bildirdi.

Firma ayrıca, hediye ve indirim kampanyalarına katılmak için firmaya kişisel bilgilerini teslim eden onbinlerce müşteriye uyarılar göndermeye başladı. Uyarıda, McDonald’s’tan aradığını söyleyen kişilere hiç bir şekilde bilgi verilmemesi gerektiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız