Okulda 'türban baskısı' iddiası

Malatya'nın Sürgü beldesindeki bir lisede, kız öğrencilere ücretsiz türban dağıtıldığı ve baskı yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Haberler 13.12.2012 - 10:35

Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Beldesinde bulunan Çok Programlı Lise'de kız öğrencilere ücretsiz türban dağıtarak, başı açık kız öğrencilere de türban takmaları konusunda baskı uygulandığı iddia edildi.

İddiayı, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur gündeme getirdi.

Baytemur, beldedeki öğretmen, öğrenci ve velilerle görüştüklerini, okul müdürlüğü tarafından öğrencilere ücretsiz türban dağıtıldığını ve öğrencilerin derse başı kapalı girmesi için özendirici çalışma yapıldığını söyledi.

İddia üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Malatya Valimiz konunun soruşturulması için bana direktif verdi. Ben de müfettiş görevlendirerek okula gönderdim. Şu anda durumun tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Soruşturmanın sonunda sanıyorum gerekli açıklamalar yapılacak." diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız