Okullarda domuz gribi önlemleri

Domuz gribine karşı okullarda merdiven tırabzanları, kapı kolları, musluk başları,  masalar ile sıraların yüzeyleri dezenfektan maddeleri ile sık sık temizlenecek.

Haberler Anadolu Ajansı 19.10.2009 - 20:39

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, halk arasında ''domuz gribi'' olarak bilinen (H1N1) virüsüne karşı okullarda alınması gereken önlemlere ilişkin valiliklere genelge gönderdi.

Bakan Çubukçu'nun imzasıyla yayımlanan genelgede, dünyanın birçok ülkesinin yaklaşık bir yıldır, kolayca yayılabilen, ölüm ve iş gücü kaybına neden olan ''domuz gribi'' virüsü salgınının tehdidi altında olduğu hatırlatılarak, virüsün, eğitim ve öğretimin sürdürüldüğü toplu yaşam yerleri olan okullarda daha kolay yayılabildiği belirtildi.

Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları arasında yürütülen çalışmalar kapsamında, 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında Yalova Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde 81 ilden 105 öğretmenin ''il eğitimcisi'' olarak görevlendirildiği kaydedilen genelgede, ihtiyaç duyulması halinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı sağlık meslek liseleri meslek dersleri öğretmenleri ile il sağlık müdürlüğü personelinden de yararlanılacağı bildirildi.

İŞTE ÖNLEMLER
Genelgede; genel bütçe, il özel idareleri bütçeleri, okul aile birlikleri ve sivil toplum örgütlerinin maddi kaynaklarından yararlanmak suretiyle alınacak önlemler şöyle sıralandı:

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız