S-400 sevkiyatında üçüncü gün (Yedinci uçak geldi)

Rusya'dan S-400 füze ve savunma sistemi teslimatı bu sabah devam etti. Rusya'dan 3 uçak daha, Ankara'daki Mürted Hava Meydanı'na malzemeleri taşıdı. Havadan sevkiyat önümüzdeki süreçte devam edecek. Sistemin en kritik parçası sayılan füzelerin Türkiye'ye sevkiyatının ise deniz yoluyla olacağı belirtiliyor.

Haberler NTV Haber 14.07.2019 - 07:47 Son Güncelleme : 14.07.2019 - 15:08

Son dakika haberi! 

Rusya'dan, Türkiye'ye S-400 sevkiyatı sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'ne ait malzemelerin sevkiyatı kapsamında yedinci uçağın da, Mürted Hava Meydanı'na indiğini duyurdu.

Sabah saatlerinde de beşinci ve altıncı uçak iniş yapmıştı.

S-400 füze ve hava savunma sistemi parçalarını taşıyan 4 uçak ise daha önce Mürted Hava Meydanı'na inmiş ve malzemeleri bırakmıştı.

S-400'ÜN MENZİLİ

S-400'LER 4 AYRI PARÇADAN OLUŞUYOR

S-400'ler, uzun menzilli radar tespit sistemi, komuta kontrol ünitesi, füze rampası ve angajman radarı olmak üzere 4 ayrı parçadan oluşuyor. Füze dışındaki parçalar hava yoluyla Türkiye'ye getirilecek ve burada birleştirilecek. 

FÜZELER DENİZ YOLUYLA GELECEK

Bu kapsamda 7 uçakla gönderilen parçalar güvenli hangarlara yerleştirildi. Sistemin en hassas parçaları olan füzelerse deniz yoluyla teslim edilecek.

VİDEO: S-400'LER BÖYLE GETİRİLDİ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız