'Tulpar Fırtınası' gerçek mi, soğuk hava dalgası Türkiye'ye uğrayacak mı?

Bazı sosyal medya kullanıcılarının “Tulpar” adını kullandığı kuvvetli soğuk hava dalgasının, Rusya’nın karasal bölgelerinden güney enlemlere doğru yola çıktığı söyleniyor. Bu soğuk hava dalgasının Türkiye'ye uğrayıp uğramayacağı ise merak konusu. Teyit.org, yaptığı açıklamada 'Tulpar' isimli bir hava fırtınasının olmadığını duyurdu.

Haberler 09.02.2021 - 15:01

Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve istenilen yağışların elde edilememesi,  barajlardaki su seviyesini düşürmüş ve tehlikeli tablolara yol açmıştı. 

Şubat ayında da havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, susuzluk ve kuraklık tehlikesini sürdürüyor. 

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, 13 Şubat Cumartesi gecesi hava sıcaklıklarının 15 derece kadar düşeceği ve ülkemiz genelinin, Balkanlar üzerinden gelen ve bazı sosyal medya kullanıcılarının 'Tulpar Fırtınası' diyerek tanımladığı soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacağı ifade edildi. 

TEYİT.ORG'DAN AÇIKLAMA: TULPAR DİYE BİR ŞEY YOK

Teyit.org, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Türkiye'ye bir soğuk hava dalgasının geldiğini doğrularken, "İnternette yaptığımız araştırmada “Tulpar” adında bir meteorolojik olaya rastlanmadığını görüyoruz. Kelimeyi Meteoroloji Daire Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan meteoroloji sözlüğünde aradığımızda da herhangi bir sonuç elde edemiyoruz." ifadeleriyle literatürde 'Tulpar' isimli bir hava dalgası olmadığını belirtti. 

KARDA SAATLERCE YÜRÜYEREK DEVASA ŞEKİLLER OLUŞTURUYOR

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız