Hava durumu: Şubat ayı sıcak ve kurak başladı

Hava durumu için aktarılan son dakika haberine göre; mevsim değerlerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonu da etkili olacak. İstanbul, İzmir ve Ankara'da 4 gün boyunca yağış beklenmiyor. Cumartesi günü İzmir 21, İstanbul 21, Ankara 15 derece. Uzun vadeli tahminlere göre 2021 yılının sıcak geçeceğini ifade eden İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, ''Şu anki sıcaklıklar geçmiş yıllardaki sıcaklıklarının 6-7 derece üzerinde seyrediyor'' dedi.

Haberler 04.02.2021 - 13:32

İstanbul hava durumu için Meteoroloji'den son dakika haberi...

Yağışlı geçen ocak ayının ardından şubat, kurak ve ılık başladı. Yurt genelindeki sıcaklıklar ortalamanın 7-8 derece üstünde seyrediyor. 

İstanbul, İzmir ve Ankara'da 4 gün boyunca yağış yok. 

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar 20 dereceyi bulunurken hafta sonu daha da ılık geçecek.

Ege Bölgesi'nde pazar gününe kadar yağış beklenmiyor. Bölgede sıcaklıklar, bahar değerlerinde seyrediyor. 

Karadeniz'de açık ve ılık seyreden hava cuma günü 6 derece birden soğuyacak. Soğumayla birlikte bölgede yağış bekleniyor.  

Öte yandan beklenen hava sıcaklıklarına ilişkin yorum İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros geldi. 

Toros, ''Hafta sonu da bu sıcaklıkların devam edeceği gözüküyor. Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklıkla karşı karşıyayız. Uzun vadeli tahminler de 2021 yılının sıcak geçeceği yönünde" diye konuştu.

Bu sıcak havanın hafta sonu da devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Toros, "Genel olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine bakmak zorundayız. MGM'nin tahminlerinde soğukluk anlamında olağanüstü bir durum görmüyoruz. İstanbul'un geçmiş yıllardaki sıcaklıklarına baktığımız zaman 6-7 civarındadır. Şu an sıcaklıklar 16-17 derece. Hafta sonu da bu sıcaklıklar bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık var. Geçtiğimiz yıllarda şubat ayında, kış aylarında kar yağışlarıyla karşı karşıyaydık" dedi.

MGM'nin verilerine göre İzmir'in 5 günlük hava durumu tahmini 
MGM'nin verilerine göre İstanbul'un 5 günlük hava durumu tahmini
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 4 - 10 Şubat haftalık hava durumu grafiği şu şekilde yer aldı:
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız