Yalova'ya can suyu verildi

Kuraklık nedeniyle su kesintilerinin yaşandığı Yalova'da, takviye su kullanılmaya başlandı. Kurtköy Deresi'nden gökçe barajı'na döşenen hat dün akşam açıldı.

Haberler 11.09.2014 - 07:29

Yalova'ya can suyu verildi.

Kuraklık nedeniyle Gökçe Barajı'nda birkaç günlük su kalması üzerine kentte belli aralıklarla su kesintisi yapılmaya başlanmıştı.

Durumu önceden fark eden yetkililer, çözüm için kurtköy deresi'nden takviye yapılmasına karar vermişti. Ve yaklaşık 2 aylık çalışma sonucunda, 7 kilometrelik hat döşendi ve dün akşam saatlerinde baraja can suyu verildi.

Yalova İl Özel İdaresi Başkanı Yaşar Demirel ile bazı yetkililer, suyun akmaya başlamasını alkışlarla karşıladı.

Burada bir açıklama yapan .Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Bu su devamlı akacağı için can suyu olarak da bir tabir kullanabiliriz. Sürekliliği olacağı için Yalova’ya ileriki yıllarda daha büyük katkısı olacak. Tasarruf amaçlı kesintiler bölgesel olarak devam ediyor" dedi.

Hat sayesinde, saniyede 150 litre su baraja akıtılacak. Bu miktar, cumartesi günü kuyulardan gelecek suyla birlikte 250 litreyi bulacak.

Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yalova'ya gönderilen pompa da, barajın ölü hacmindeki suyu şebekeye aktaracak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız