YSK bazı illerde oy kullanma saatini değiştirdi

Yüksek Seçim Kurulu, bazı illerde güneşin doğuş ve batış saatindeki farklılıkları dikkate alarak oy kullanma saatlerini değiştirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 16.07.2010 - 11:55

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, 12 Eylül Pazar günü yapılacak Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulmasında oy verme saatleri yeniden düzenlendi.

Kararda, Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulmasında oy verme günü olan 12 Eylül 2010 Pazar günü itibarıyla oy verme süresi korunmak kaydıyla bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıkların dikkate alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan halk oylamasında;

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis İllerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 07.00 - 16.00 olarak saptanmasına,

Yukarıda adları yazılı illerin dışında kalan diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 08.00 - 17.00 olarak belirlenmesine, oy birliği ile karar verildi.''

Yasa, bütün illerde oy verme işleminin 08.00'de başlayıp 17.00'de biteceğini öngörüyor ancak YSK'nin bu saatleri değiştirme yetkisi bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız