75 gönüllü öğretmen iş başında

''Gönüllü Öğretmenler Yurtlarda Öğrenciler Etütte'' projesine gönüllü katılan öğretmenler hiçbir ücret almadan öğrencileri sınavlara hazırlıyor. Türkiye'de ilk kez düzenlenen bu çalışma ile yatılı bölge okullarında kalan 1982 öğrenci fedakar öğretmenlerle sınavlara hazırlanıyor.

Kahramanmaraş İl Milli Müdürlüğü, Türkiye'de bir ilke imza atarak, yatılı bölge okullarında eğitimlerine devam eden öğrenciler sınavlardaki başarılarını artırmak için çalışma başlattı.

Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği'nin katkıları ile gönüllü olarak projeye dahil olan öğretmenler, yurtlara giderek akşamları 2 saat öğrencilere ders veriyor. Herhangi bir ücret talep etmeyen gönüllü öğretmenler bu davranışları ile büyük takdir topluyor. İl genelindeki yatılı bölge okullarında uygulanan projeye ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilerin tamamı katılıyor.

Hoca Ahmet Yesevi Lisesi'nin yatılı bölümündeki etüt çalışmasını denetleyen Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, hedeflerinin dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilerin başarılarına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Projenin Türkiye'de ilk olduğunun altını çizen Nas, ''75 gönüllü öğretmenimizi yürekten kutluyorum. Onlar büyük fedakarlık örneği gösteriyorlar. Kendilerinin bu gayreti bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Yurtlarımızda kalan 1982 öğrencimiz inşallah gönüllü öğretmenlerimizin fedakarlığı ve gayreti ile kendilerine iyi bir gelecek hazırlayacaklar'' dedi.

Öğretmenlerin hiçbir ücret talep etmemelerinin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu anlatan Nas, böyle öğretmenlere sahip oldukları için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Projenin 6 buçuk ay devam edeceğini vurgulayan Nas, en büyük hedeflerinin anne ve babalarından ayrı yurtlarda kalan bu öğrencileri sınavlarda başarılı olmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Gönüllü olarak derslere katılan edebiyat öğretmeni Ufuk Çiçek ise her öğretmenin bir ideali olduğunu ve kendisinin de böylesi bir projede yer aldığı için şanslı saydığını ifade etti. Öğretmenlerin fedakar olmak zorunda olduğunu anlatan Çiçek, ''Maddi hiçbir beklentimiz yok. Terk derdimiz bu öğrencilerimizin başarılı olmaları. İnşallah yıl sonunda öğrencilerimizin başarıları ile mutlu olacağız'' şeklinde konuştu.

Sosyal bilgiler öğretmeni Altan Ökkeş Narlı da, maddi imkanı olamadığı için dershane imkanında faydalanamayan öğrencilere daha iyi bir gelecek hazırlamak için bu projede yer aldıklarının altını çizdi. Tarih öğretmeni Akif Kılıç ise, ''Yurtlarda kalan öğrencilere eksik kalan konularına yardımcı oluyoruz. Haftada 2 saat buraya zaman ayırıyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Aslında bizim yaptığımız fedakarlık değil. Çünkü bu öğrencileri kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. İnsan kendi çocuğuna yaptığı bir işi fedakarlık olarak görür mü? Öğrencilerimizin yıl sonu başarısı aslında her şeye değer. Tek derdimiz çocuklarımızın sınavlarda başarılı olmaları'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...