2 bin yıllık tarih ortaya çıktı

SİT alanı olarak belirlenen Karamildan Tepesi'nde meydana gelen toprak kayması sonucu, 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen duvar ortaya çıktı.

Malatya'nın Orduzu beldesi sınırları içinde bulunan Malatya Belediyesinin çöp sahasında çalışan işçiler, çöp alanının hemen yanında bulunan Karamildan Tepesi'nde bir süre önce toprak kayması sonucu bir duvarın ortaya çıktığını fark etti.

Duvar hakkında kendisine bilgi verilen Orduzu Belde Belediye Başkanı Cumali Ekin, konuyu Malatya Valiliği ile Kültür Turizm İl Müdürlüğüne ileteceğini söyledi.

Bölgenin SİT alanı olduğunu belirten Ekin, ''Bu bölgenin 2 bin yıldan daha eski bir yerleşim yeri olduğu bilinmektedir. Burada ciddi tarihi değerin bulunduğu hiç şüphesiz. Malatya Valiliği ve Kültür Turizm Müdürlüğünden, bölgede kurtarma kazılarının yapılması için talepte bulunacağız'' dedi.

Ekin, bölgede uzun zamandan beri defineciler tarafından çok sayıda kazı yapıldığını, tarihi dokulara definecilerin de zarar verdiğini ifade etti.

Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, kendilerine henüz konuyla ilgili bilgi gelmediğini, yerinde incelemede bulunup ne yapılacağına karar vereceklerini söyledi.


Sayfa Yükleniyor...