2015 mobilya tasarım trendleri ve doğru dekorasyon için 5 tüyo

Doğtaş Mobilya'nın 2015 koleksiyonunu hazırlayan ünlü tasarımcı ve trendsetter Adnan Serbest, bu yılın mobilya tasarım trendlerini açıkladı ve doğru dekorasyon için tüyolar verdi.

2015 mobilya tasarım trendleri ve doğru dekorasyon için 5 tüyo

2014 yılında Doğtaş Tasarım Direktörü olan ve markanın 2015 koleksiyonuna yeni seriler tasarlayan Adnan Serbest, bu yılın mobilya tasarım trendlerini açıkladı.

"Bir koltuk sadece bir koltuk değildir. Tasarım bir ürün, mutluluğu somutlaştırır" diyen Serbest'in 2015 mobilya tasarım trendleri şöyle:

-2014 avangard tasarımların yılı oldu. Bu rüzgar artık dinmeye başladı. 2000'li yılların başında yükselişe geçen modern çizgiler, minimalist tavır yine gündemde. Yalınlık, sadelik ve fonksiyonellik çok trend.

-En çok tercih edilen ürünlerin başında günlük hayatı kolaylaştıran ürünler geliyor. Küçülen yaşam alanları nedeniyle katlanabilir ve ayrılabilir mobilyalar, saklama alanı, raf sistemi olan parçalar çok önemli. Kullanım kolaylığı ve işlevselliğin tasarımlara yansıması artık kaçınılmaz.

-Türkiye'nin kalabalık aileleri için ise, geleneksel ev kültürünü destekleyen, evi ev gibi yapan, estetik anlamda güçlü kimlikli, zarif, elegant mobilyalar yine gündemde.

-Küçük salonların kurtarıcısı köşe koltuklar artık mobilyacıların vazgeçilmez ürün modelleri arasında. Her yıl koleksiyonda en az bir adet köşe modeli oluyor. Bu sene de bol bol köşe koltuk göreceğiz. Tek fark işlevselliğinin artırılmış olması. Ayrılabilir modüller, raflı ve açılabilir tasarımlar 2015 koleksiyonlarına çoktan eklendi.

-Kumaşlarda ise bu yılın anahtar kelimesi olan sadelik dikkat çekiyor. Açık renkler, kahve tonları, bejin yanı sıra zeytin yeşili, uçuk pembe, petrol mavisi gibi renkler öne çıkıyor. Altın sarısı, beyaz gibi zıt ve sıcak-soğuk renklerin birlikte kullanımına da sıkça rastlanıyor.

2015 mobilya tasarım trendleri ve doğru dekorasyon için 5 tüyo - 1 Doğtaş Kelebek Tasarım Direktörü Adnan Serbest

DEKORASYON İÇİN 5 TÜYO

1- Evlerde yeni trend sadelik. Doğal olan ya da doğal görünümlü tüm ahşap yüzeyler, doğal taş ve mermer… Doğal renklendirme, turuncular, sarı, yeşil, mavimtırak ana mermer renkleri olacak.

2- Romantizm, geleneksel bezeme sanatının geri dönüşü yakın görünüyor. Beyazın tüm tonları ile geçmişin mirasına yolculuk başlıyor. Gösterişli objeler, kornişler ve artistik desenler…

3- Zanaatkar tavır çok gündemde. Ahşabın doğal hali ahşabın tüm kusurlarından ilham alan ilkel bir tavrı destekleyen form anlayışı görülüyor. Ahşap beyaz patine edilmiş halde kullanılacak.

4- Kendi tarzınızı yansıtabileceğiniz özgün planlar yapın. Örneğin açık renk ağırlıklı bir salon tasarladıysanız ateş kırmızısı bir ikonik parçaya yer açın.

5- Aksesuarla doldurmayın. Önemli olan uyum. Zıtlıklarla, renklerle, şekillerle… fakat bu işin belli belirsiz bir sınırı var. Aksesuar ne çok fazla olmalı ne de çok az.

Sayfa Yükleniyor...