3. havaalanı 5 yıl sonraya kaldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)’nin Başbakanlık İstanbul Ofisi’nde ekonomi gazetecileriyle bir araya geldi. Yıldırım, toplantıda şu konulara değindi...

3. havaalanı 5 yıl sonraya kaldı

Yıldırım, Iğdır, Şırnak, Bingöl, Yüksekova havaalanlarının 2010 ve 2011 yıllarında bitirileceğini, aynı şekilde Ağrı Havaalanı ve İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki pist çalışmalarının da sonuçlanmak üzere olduğunu bildirdi.

BİNGÖL, IĞDIR 2010 SONUNDA AÇILIYOR
Bingöl ve Iğdır’daki havaalanlarının 2010 yılı sonlarında hizmete açılacağını kaydeden Yıldırım, Iğdır ve Şırnak havaalanlarının da 2011’de hizmete gireceğini söyledi.

Ağrı Havaalanı’ndaki pist çalışmalarının da 2010 yılı içerisinde sonuçlanacağını, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki 0624 pistinin çalışmalarının ise 1 Temmuz’a kadar biteceğini ifade etti.

3. HAVAALANI 5 YIL SONRA
Yıldırım, Silivri yakınında kurulması planlanan üçüncü havaalanı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, ancak, orta vadeli bir iş olan havaalanı yapımının netleşmesinin 5 yıldan önce gerçekleşmesinin mümkün olmadığını; havayolu trafiğini rahatlatacak diğer bir çözümün de Çorlu Havaalanı ile Atatürk Havalimanı’nı birbirine bağlantılı hale getirmek olduğunu kaydetti.

3. KÖPRÜ İÇİN ÇALIŞMALAR TAMALANDI
Yıldırım, üçüncü köprü ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını bildirerek, üçüncü köprü ve onun çevre yolları bağlantı yollarının, 1992 yılında Devlet Planlama tarafından yatırıma alınmış bir proje olduğunu, yatırım programına teklif edildiğini ve o günden bu yana üzerinde çalışma yapıldığını anlattı.
        
Bundan sonraki süreci yakında açıklayacaklarını belirten Yıldırım, ''Orada da adım atacak bir noktaya geldik. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili daha fazla detayı kamuoyuyla paylaşacağız'' dedi.

MARMARAY'IIN GECİKME NEDENİ
Marmaray'ın birim fiyatlarla yapılan bir proje olduğunu aktaran Yıldırım, burada gecikmenin ''ana unsuru''nun arkeolojik kazılar olduğunu kaydetti.

Yıldırım, arkeolojik kazıların bittiğine ve çalışmaların hızlandığının söylenebileceğine dikkati çekerek, projenin şu anda yüzde 59'unun bittiğini, 2010 sonu itibariyle projeyi tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...