Davutoğlu Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü

Başbakan Davutoğlu, Antalya'da düzenlenen G20 zirvesinde Almanya Başbakanı Merkel'le bir araya geldi. 40 dakika süren görüşmede, AB üyelik süreci, terörizmle mücadele ve sığınmacı krizinin ele alındığı kaydedildi.

Davutoğlu Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen zirvede, ikili görüşmelerini sürdürüyor.

Davutoğlu, ikili görüşmeler kapsamında, Almanya Başbakanı Merkel ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 40 dakika sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre görüşmede, Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinde önümüzdeki dönemde beklenen gelişmeler, terörizmle mücadele ve sığınmacılar konusu ele alındı.

Başbakan Davutoğlu'nun, Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin canlandırılması yönündeki beklentileri vurguladığı ifade edildi.

"Yeni hükümetle birlikte önümüzdeki dönemde kapsamlı reformların gündeme geleceğini" ifade eden Başbakan Davutoğlu'nun, bu çerçevede AB içinde Almanya'nın desteğini beklediklerini belirttiği kaydedildi.

Almanya Başbakanı Merkel'in de Türkiye ile sadece sığınmacı krizi değil, başta AB konuları olmak üzere her alanda iş birliğini geliştirme iradesinde olduklarını vurguladığı bildirildi.

Merkel'in ayrıca 1 Kasım seçimlerindeki başarısı dolayısıyla Başbakan Davutoğlu'na tebriklerini yinelediği belirtildi.

Öte yandan, Başbakan Davutoğlu'nun, G20 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geldiği AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşmesinde de Türkiye'nin önümüzdeki dönemde uygulamaya geçmeyi öngördüğü kapsamlı reform gündemiyle AB ile yakın eş güdüme öncelik vereceğini söylediği ifade edildi.

Donald Tusk'un da AB Konseyi'nin önümüzdeki dönemde hükümetle yakın iş birliği içinde olma arzusunu dile getirdiği kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...