ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (2024 ABD mart ayı TÜFE kararı)

ABD enflasyonunda mart ayı verileri için bekleyiş sürüyor. Borsa, dolar, altın ve kripto para yatırımcılarını yakından ilgilendiren ABD TÜFE kararıyla birlikte, küresel piyasalardaki yatırım araçlarının yeni yönü tayin edilecek. Dünya ekonomisini etkileyen ABD enflasyon verileri öncesinde ekonomistlerin beklentisi merak ediliyor. Peki, mart ayı ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (2024 ABD mart ayı TÜFE kararı)

2024 mart ayı enflasyon verileri, yatırımcılar tarafından heyecanla bekleniyor. ABD ekonomisiyle ilgili yatırımcılara fikir veren TÜFE verileri için tarih belli oldu. Peki, ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

ABD VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mart ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri için tarih belli oldu.

Buna göre; ABD enflasyon verileri 10 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 15.30'da açıklanacak.

ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (2024 ABD mart ayı TÜFE kararı) - 1

BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Analistler, yarın ülkede açıklanacak enflasyon verilerinin söz konusu fiyatlamalar üzerinde değişikliğe sebep olabileceğini belirterek, 'de Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) martta aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 3,4 artış göstermesinin beklendiğini bildirdi.

Öte yandan, bu gelişmelerin ışığında tahvil piyasalarında satıcılı bir seyir hakim olurken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yaklaşık 19 baz puanlık artışla haftayı yüzde 4,39'tan kapattı.

Geçen hafta 105,1'e çıkarak Kasım 2023'ten bu yana en yüksek seviyesini test eden dolar endeksi ise haftayı yüzde 0,2 azalışla 104,3'ten tamamladı.

Powell'ın bu yılki potansiyel faiz indirimlerine verdiği destekle Fed'in yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin beklentilerin güçlü kalması altının ons fiyatını yukarı yönlü destekledi.

Altının ons fiyatı, haftayı yüzde 1,5 değer kazancıyla 2 bin 326 dolardan tamamlayarak, tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Sayfa Yükleniyor...