ABD'de durgunluk bitti!

Ekonomistler Aralık 2007'de başlayan durgunluğun sona erdiğini öne sürdü.

ABD'de durgunluk bitti!

Ekonomistlere göre ABD'de durgunluk bitti. Blue Çip Ekonomik Göstergeler Eylül ayı anketine katılan 52 ekonomistin yüzde 80'i Aralık 2007'de başlayan durgunluğun sona erdiğini öne sürdü.

Ekonomistlerin ABD'nin üçüncü çeyrek büyüme oranı beklentisini yüzde 2.2'den yüzde 3'e, dördüncü çeyrek büyüme oranı tahminini ise yüzde 2.3'ten yüzde 2.4'e yükseltmesi dikkat çekti.

Ankete katılan ekonomistler, istihdam piyasasındaki sıkıntıların bir süre daha devam edeceğini düşünüyor. Buna göre, ABD'de işsizlik oranı 2010'un başında en az yüzde 10'a yükselebilir.

İstihdam piyasasında en kötünün geride kaldığını ifade eden ekonomistler, piyasanın ancak kademeli bir şekilde iyileşeceğini öngördü.

FED DE 'SONA ERİYOR' DEDİ
ABD Merkez Bankası (Fed) da, ekonomide resesyonun sona erdiğini ve ekonominin nihayet yeniden büyümeye başladığını belirtti.

Fed'in çeşitli bölgelerden aldığı ekonomik verilere dayanarak hazırladığı ''Bej Kitap'' adlı rapora göre, 12 bölgeden biri hariç tümünde ekonomik faaliyetler istikrar kazandı, istikrara kavuşma işaretleri gösterdi ya da sağlamlaştı.

FISHER: SON İKİ ÇEYREK BÜYÜME OLUR
Öte yandan Dallas Fed Başkanı Richard Fisher da, ABD ekonomisinin üçüncü ve dördüncü çeyrekte büyümesini beklediğini kaydetti. Fisher, ekonominin 2010'da nasıl bir performans göstereceğinin ise halen bir soru işareti olduğunu belirtti.

ABD'de tüketimin, büyümenin itici gücü olmasını beklemediğini ifade eden Fisher, faizleri ekonominin toparlanmasıyla beraber yükseleceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...