ABD'li otomotivcilere bir yardım daha

ABD, zor durumdaki Chrysler'a 500 milyon, General Motors'a da 5 milyar dolar daha yardım yapacak.

ABD'li otomotivcilere bir yardım daha

ABD Hazine Bakanlığı'nın şirket kurtarma fonunu denetleyen bağımsız denetleme kurumunun raporuna göre hükümet, Fiat ile ortaklık görüşmeleri yürüten Chrysler'a bu ay sonuna kadar 500 milyon dolara yakın yardım yapacak.

Hükümet Mayıs ayında da, General Motors'a iflasa düşmeden yeniden yapılanabilmesi için 5 milyar dolara kadar destek sağlayacak.

Obama yönetiminin otomotiv sektörü için kurduğu çalışma komisyonu, tek başına ayakta kalamayacağını düşündüğü Chrysler'ın Fiat ile ortaklığa gitmesi konusunda bu hafta Washington ve Detroit'te görüşmeler düzenleyecek.

ABD yönetimi, Chrysler'ın Fiat ile küçük otomobil teknolojilerine erişim sağlayacak bir ortaklığa girebilmesi için 6 milyar dolara kadar kaynak sağlayabileceğini belirtmişti. Ortaklık, Fiat'a da ABD'de hafif ticari araç satabilmesi için bir platform ve güçlü bir örgütlenme sunacak.

İşgücünü azaltarak yeniden yapılanmaya çalışan GM de, 1 Mayıs'a kadar 1.600 kişiyi daha işten çıkaracağını duyurdu. Şirket tüm dünyadaki işyerlerinde çalışan sayısını bu yıl 10,000 kişi ya da yüzde 14 oranında kısmayı hedefliyor.

Sayfa Yükleniyor...