Akbank'a rekor sendikasyon kredisi

Akbank 900 milyon Euro ile 2009'un gelişmekte olan piyasalardaki en yüksek tutarlı ve dünyadaki en geniş katılımlı sendikasyon kredisini aldı.

Akbank'a rekor sendikasyon kredisi

Akbank dünyanın önde gelen 48 bankasının katılımıyla 2009 yılında gelişmekte olan piyasalardaki bir bankanın aldığı en büyük sendikasyon kredisine imza attı.

900 milyon Euro karşılığı, 312 milyon dolar ve 6815 milyon Euro tutarında iki ayrı dilimden oluşan 1 yıl vadeli kredinin toplam maliyeti sırasıyla Libor + yüzde 2.5 ve Euribor + yüzde 2.5 olarak gerçekleşti.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, global krizden çıkışın henüz başladığı ve uluslararası piyasalarda bankaların birbirlerine kredi vermekte çekimser oldukları bir ortamda bu kadar büyük tutarlı ve geniş katılımlı bir kredinin Akbank ve Türk bankacılığının dünya finans piyasalarında ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha teyit ettiğini vurguladı.

Global çalkantının etkilerinin yılın ikinci çeyreğinde azaldığını söyleyen Akkurt, ekonomideki tablonun da pozitife dönmeye başladığını görmeye başladıklarını belirtti.

Ziya Akkurt, krediyi reel sektörün finansman ihtiyaçlarının karşılanması için kullanacaklarını söyledi.

Akbank Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ise dünyada yaşanan finansal krizin global sendikasyon piyasasını 2009 ‘un ilk 6 ayında yüzde 50 oranında daralttığını ve bunun son 10 senenin en büyük düşüşü olduğunu kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...