Akhan: 2009'da yüzde 20 büyüdük

Doğuş Holding CEO'su Akhan, holdingin geçen yıl yüzde 20'lik büyüme yakaladığını belirterek, cirosunun 8.1 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Akhan: 2009'da yüzde 20 büyüdük

Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Akhan şunları söyledi: "Davos'ta Türkiye'ye bakışta çok farklılık var, çok pozitif. Gerek bizim yaptığımız görüşmeler ve katıldığım panellerde Türkiye'nin hızlı bir şekilde krizin etkilerinden arınacağı belirtiliyor.

Makro ekonomik verilere bakıldığında IMF'ye ihtiyaç yok. Kendi iç dinamikleriyle Türkiye krizden çıkmayı kanıtladı. IMF ile yapılacak anlaşmanın zamanlaması açısından uygun bir zaman yakalandı. Büyüme trendine girmiş bir ülke olmak anlamında IMF ile yapılacak anlaşma önemli. Güven vermesi açısından önemli. Bir de mali disiplin açısından önemli. Koşulların iyileşmesi anlamında IMF ile anlaşma yapılması elzem.

Doğuş Grubu olarak 2008 ortasında kriz beklentisini öngörmeye başladık. Krizin geliyor olduğunu gördük. Krizde 2008'in son çeyreği ve 2009'un ilk çeyreği en şiddetli dönemiydi. Biz varolan yatırımlamızı devam ettirdiğimiz gibi ek yatırımlar da yaptık. Geçen yıl yüzde 20'lik bir büyüme yakaladık, ciro 8.1 milyar liraya ulaştı. Fırsat buldukça fırsatları değerlendirmeye açık bir grup olacağız."

Sayfa Yükleniyor...