Ali Sami Yen ihalesinde yine Aşçıoğlu önde

İkinci kez ihaleye çıkılan Ali Sami Yen Stadı arazisinde en yüksek teklifi yine Aşçıoğlu İnşaat verdi. Uzmanlar bu ihalenin de iptal edilmesini bekliyor.

Ali Sami Yen ihalesinde yine Aşçıoğlu önde

Ali Sami Yen Stadı arsasının satışı için ikinci kez ihaleye çıkıldı.

İhalede ilk teklifler 24 Mayıs Pazartesi günü alındı. 8 firmanın zarf almış olmasına karşın ihaleye 2 teklif gelmişti. Teknik Yapı firması ile Aşçıoğlu grupları tekliflerini sundu.

İhalede nihai pazarlıkta Aşçıoğlu, sözlü olarak 388 milyon liralık teklif verdi. Daha sonra ihaleye gecikmeli olarak katılan Teknik Yapı teklifi 389 mliyon liraya çıkardı. Bunun üzerine ihale komisyonu iki katılımcıya yazılı teklif için 15 dakikalık süre verdi.

Aşçıoğlu'nun arsa satış teklifi 461.5 milyon TL, Teknik Yapı'nın arsa satış teklifi 421.4 milyon TL oldu.

Aşçıoğlu 1 milyar TL'lik gelir üzerinden yüzde 45 TOKİ payı teklif ederken, Teknik Yapı 972 milyon TL gelir üzerinden yüzde 43.4 TOKİ payı teklif etti.

Uzmanlar ihalede çıkan teklifin önceki ihaleden düşük olduğunu belirtti. Uzmanlar bu ihalenin de iptal edilmesini bekliyor.

İstanbul Mecidiyeköy'de yer alan Ali Sami Yen Stadı için TOKİ'nin 16 Nisan'da düzenlediği ilk ihalede en yüksek teklifi 416.5 milyon lira ile Nurol-Aşçıoğlu ortak girişim grubu vermişti. TOKİ, bu teklifi az bulduğu için ihaleyi iptal etmişti.

Yenilenen ihaledeyse rakamı yukarı çekmek için TOKİ, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemini benimsedi.

İlk ihaleye Nurol-Aşçıoğlu'nn yanı sıra Özyazıcı İnşaat da katılmıştı. Nurol-Aşçıoğlu daha önce, Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki likör fabrikası arazisini satın almıştı.

Sayfa Yükleniyor...