Altın fiyatlarında yeni rekor

IMF'nin Hindistan'a altın satmasıyla fiyatlar 1095 doları aşarak rekor kırdı.

Altın fiyatlarında yeni rekor

IMF'nin Hindistan Merkez Bankası'na altın satması, altın piyasalarını hareketlendirdi. Spot altın bugün 1095 doları aşarak rekor kırdı.

IMF, daha önce açıkladığı 403.3 ton altın satma planı çerçevesinde, dün Hindistan Merkez Bankası'na 200 ton altın sattı.

Satıştan 6 milyar 800 milyon dolar elde eden IMF, bu kaynakla, küresel krizden etkilenen fakir ülkelere kredi vermeyi amaçlıyor.

IMF'den altın almasının ardından, Hindistan Merkez Bankası'nın rezervinde altının oranı yüzde 4'ten yüzde 6'ya çıktı. Bu oran, gelişmiş ülkelere kıyasla oldukça düşük, ancak Çin Merkez Bankası'nın rezervindeki altın oranının dört katına denk geliyor.

NEDEN ALTIN ALIYOR?
Hindistan dünyada altın rezervi en büyük merkez bankaları arasında onuncu sıraya yükseldi. Hindistan'ın altın almasının arkasında birçok neden olabileceği belirtiliyor. Analistlere göre, Hindistan sadece altın rezervini güçlendirmek için altın alıyor olabilir.

TALEBİN YÜZDE 20'Sİ HİNDİSTAN'DAN
Altında önemli rol oynayan ülkelerin başında gelen Hindistan'ın altın talebi de geleneksel olarak Ekim aylarında artış gösteriyor. Küresel altın talebinin yüzde 20'den fazlası Hindistan'a ait. 

FİYATLAR BU YIL YÜZDE 24 ARTTI
Küresel kriz sürecinde altın fiyatlarında düşüş görüldü. Altın fiyatları Mart-Eylül döneminde en yüksek 980 doları gördü ve dalgalı bir seyir izledi. Ancak dolaın zayıflaması yatırımcıları emtia piyasasına yöneltti. Yılbaşında 880 dolar olan fiyatlar bu yıl yüzde 24'ten fazla artış gösterdi.

Sayfa Yükleniyor...