Askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu? (2023 e-Devlet askerlik ve doğum borçlanma ücreti)

Askerlik ve doğum borçlanmasının ne kadar olduğu, 2023 temmuz ayı asgari ücret ara zammının açıklanmasıyla birlikte sorgulanmaya başladı. Emeklilik prim gün sayısını doldurmak için askerlik ve doğum borçlanması yapacak olan vatandaşlar, 2023 yılına ait güncel taban ve tavan borçlanma ücretlerini merak ediyor. Peki, askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu?

Askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu? (2023 e-Devlet askerlik ve doğum borçlanma ücreti)

2023 askerlik ve doğum borçlanması ücretleri için araştırmalar başladı. Emeklilik hakkı kazanmak ve prim gün sayısını doldurmak isteyen vatandaşlar, askerlik ve doğum borçlanması için güncel fiyatları merak ediyor. Asgari ücret zammının ardından gündeme gelen borçlanma ücretlerinde güncel fiyatlar belli oldu. İşte ayrıntılar.

VE DOĞUM BORÇLANMASI

Emekli olmak isteyen ancak prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan doğum ve askerlik borçlanması tutarı da asgari ücret ile birlikte yeniden yükselecek.

ve askerlik borçlanması günlük brüt asgari ücretin yüzde 32'sinden az bu tutarın 7,5 katından fazla ise yapılamıyor. Bu tutarlar asgari ücretle birlikte yeniden belirlenecek.

Mevcut durumda en düşük prim günlük 106,75 lira, en yüksek prim de 693,89 lira olarak uygulanıyor.

1 Temmuz'dan itibaren en düşük prim günlük 143,04 lira, en yüksek prim de 930,09 liraya yükselecek.

Askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu? (2023 e-Devlet askerlik ve doğum borçlanma ücreti) - 1

ASKERLİK VE BORÇLANMASI NASIL YAPILIR?

ve borçlanması, e-Devlet veya borçlanma talep dilekçesinin Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinden indirilerek doldurulması ile Kurumun ilgili birimine gönderilerek elden verilmesi ya da postayla gönderilerek yapılır.

e-Devlet hizmetini kullanılarak, 4A statüsünde askerlik ve doğum borçlanması talebinde bulunabilirsiniz.

ASKERLİK BORÇLANMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

DOĞUM BORÇLANMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfa Yükleniyor...