Avea 1 milyar lira yatırım yapacak

Avea CEO'su Akdemir, şirketin bu yıl 3G yatırımları da dahil olmak üzere 1 milyar liradan fazla yatırım yapmayı planladığını ve ikinci çeyrek sonunda Vodafone'u geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Avea 1 milyar lira yatırım yapacak

Avea'nın yeni CEO'su Erkan Akdemir, Türk Telekom'un iştiraklerinden Avea'nın 30 Temmuz'da

başlayacak olan 3G uygulaması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında sorulara verdiği cevapta, "3G alanında sağlayacağımız katma değerli servislerle buraya yaptığımız yatırımların geri dönüşü hızlanacak ve bu gelirler Vodafone'u geçmemizde etki sağlayacak" dedi.

Akdemir, Avea'nın bu yılın ikinci çeyreğinde 12.4 milyon aboneden 625 milyon lira gelir elde ettiği, buna karşın ikinci çeyrek sonunda 14.97 milyon abone ile Türkiye'nin ikinci büyük operatörü olan Vodafone'un ikinci çeyrekte 626 milyon lira gelir elde ettiğini söyledi ve "Her iki şirket arasında yüzde 69 olan gelir farkı böylece neredeyse sıfıra indi ve Avea ciro bazında ikinci büyük operatör olma yolunda" dedi.

Akdemir, Türkiye'de mobil penetrasyonun daralmasıyla ikinci çeyrekte 200,000 abone kaybeden Avea'nın son 18 ayda net 2.5 milyon abone ekleyerek en çok büyüyen operatör olduğunu sözlerine ekledi.

Mobil numara taşınabilirliğinin başladığı Kasım'dan bu yana Avea'nın net olarak abone kazanan tek şirket olduğunu belirten Akdemir, Avea'nın kazandığı net abone sayısının 607,000 olduğunu belirtti.

Avea'nın 3G ile mobil internet paketi alan abonelerin WiFi uyumlu cep telefonlarıyla mobil internet uygulamalarından yararlanabileceklerini belirten Akdemir, "3G teknolojisini, TTNET WiFi'dan IPTV'ye, Türk Telekom'un Videofon servislerine kadar birçok ürün ve hizmeti yakınsayarak zengin içerikle müşterilerimizle buluşturacağız" dedi.

Avea'nın 3 yeni 3G uyumlu cep telefonu modelini yakında piyasaya sunarak abonelerine cep telefonu da pazarlamaya başlayacağını belirten Akdemir, 3G hizmetlerinde ses servislerinin hakim konumunu sürdürmesini beklediğini söyledi ve 3G'den ne kadar abone kaydetmeyi hedeflediklerine dair bir soruya ise yanıt vermek istemedi ancak "Ön talep döneminde beklediğimizden daha yüksek başvuru oldu" dedi.

Akdemir Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumunun (BTK) belirlediği 7.75 Kr/dk olarak belirlenen çağrı sonlandırma ücretinin mevcut durumda "çok olumlu" olduğunu ve zamanla 3G arabağlantı ücretlerinin gerilemesini beklediğini söyledi.

3G ŞEBEKE PAYLAŞIMI
Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ise aynı toplantıdaki konuşmasında 3G sisteminde yapılan yatırımın elde edilecek gelirden daha yüksek olduğunu söyledi ve "Ama biz gelir yaratmaya da çalışacağız" dedi.

Doany, Turkcell ve Vodafone ile 3G'de şebeke paylaşımı yaparak mükerrer yatırımı engellemek istediklerini söyledi.

Doany ayrıca Türk Telekom Grubu'nun bu yıl 3G hariç 2 milyar lira yatırım hedefinde olduğunu, geçen yıl ise yatırım tutarının ADSL alanındaki harcamalar hariç 1.75 milyar lira düzeyinde olduğunu söyledi.

Sayfa Yükleniyor...