Avivasa 2014'te halka açılıyor

Sabancı, BES düzenlemesinin etkilerini bekleyip Avivasa'yı 2014'te halka açmayı planlıyor.

Avivasa 2014'te halka açılıyor

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, daha önce 2013'te halka arz edileceği belirtilen Avivasa'yı, bireysel emeklilik sistemindeki (BES) son düzenlemelerin etkilerini gördükten sonra, 2014'te halka açmayı planladıklarını söyledi.

TKYD'nin Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde konuşan Sabancı, "Teknosa'yı halka açtıktan sonra şirket gerçek değerini buldu. Bunu halka açık olmayan diğer şirketlerimizde de devam ettirmek istiyoruz. Avivasa'yı önümüzdeki yıl (2014) halka açmayı düşünüyoruz. Mevzuatın iyice yerleşmesini istiyoruz, yerleştikten sonra açmayı planlıyoruz. Ardından da Enerjisa'yı açmak istiyoruz" dedi.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, geçen yılki değerlendirme toplantısında, Avivasa'yı 2013'te, Enerjisa'yı ise 2014'te halka açmayı planladıklarını söylemişti. Grup bünyesindeki Diasa'nın ise 2015'te halka arzı planlanıyordu.

Hükümetin tasarruf oranlarının artırılması hedefi çerçevesinde yapılan düzenlemelerle Bireysel Emeklilik Sistemi'ne yüzde 25 devlet desteği getirilmişti. Aynı zamanda ödenen katkı paylarından kesilebilecek yönetim gideri yüzde 8'den yüzde 2'ye düşürülürken, söz konusu düzenlemelerle sektöre katılımcı ilgisinin artması bekleniyor.

Türkiye'de sermaye piyasalarının sığ olduğunu ve derinleşmesi gerektiğini ifade eden Sabancı, ülkenin 2023 hedeflerine ulaşmak için daha fazla sermaye birikimine sahip olması gerektiğine dikkat çekti.

'ORTA VADEDE EN AZ YÜZDE 6 BÜYÜME ŞART'
Türkiye ekonomisi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sabancı, orta vadede hedefin ekonomide en az yüzde 6 büyüme, yüzde 6'nın altında da cari açık olması gerektiğini belirterek, bunun da ne kadar yatırımcı çekilirse o kadar kolay gerçekleşeceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...