Avrupa'da en az bagaj kaybeden THY

Türk Hava Yolları, Kasım 2008 ile Mart 2009 arasındaki dönemde yolcu bagajlarını hedefe en sağlıklı biçimde ulaştıran havayolu şirketi oldu.

Avrupa'da en az bagaj kaybeden THY

Daily Mail gazetesinde yer alan Avrupa Havayolu Şirketleri Birliği (AEA) araştırmasına göre, THY uçaklarıyla seyahat eden her 222 yolcudan sadece birinin bagajı kayboldu. Böylece her bin bagajdan sadece 4.5'inin kaybedildiği, ilgili dönemde bunun yaklaşık 38 bin bagaja denk geldiği belirtildi.

Avrupa'da en fazla bagaj kaybeden havayolu şirketi ise İngiliz BMI oldu. Kendisine emanet edilen her 51 bagajdan birini kaybettiği belirtilen BMI'ın bagaj kayıpları oransal olarak binde 20 olarak hesaplandı ve havayolu şirketi 26 şirket arasında Avrupa sonunculuğunu aldı.

İngiliz havayolları British Airways her 64 bagajdan birini kaybederek 22. sırada kaldı. İngiliz havayollarını her 58 bagajdan birini kaybeden Portekiz'in TAP havayolu şirketi, her 53 bagajdan birini kaybeden Fransız havayolları Air France ve her 52 bagajdan birini kaybeden İspanya'nın İberia havayolu şirketi takip etti.

Kendisine emanet edilen 69 bagajdan birini kaybeden KLM 21., 92 bagajdan birini kaybeden Lufthansa 19. oldu.

Avrupa havayolu şirketlerinin bagaj kaybı ortalaması ise 77'de 1 olarak tespit edildi. Avrupa şirketleri 2008 kasımıyla 2009 mart arasında toplam 1 milyon 583 bin 68 bagaj kaybetti.

Sayfa Yükleniyor...