Avrupa'nın 3 büyük otomotiv şirketi fabrikalarını kapatıyor

14 milyon kişiye iş veren Avrupa'nın en büyük üç otomotiv devi corona virüs salgını nedeniyle kıtadaki fabrikalarını kapatma kararı aldı.

Avrupa'nın 3 büyük otomotiv şirketi fabrikalarını kapatıyor

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde görülen ve bugün yüzün üzerinde ülkeye yayılan corona virüs (COVID-19) 6 binden fazla kişinin hayatına mal oldu. 
  
Dünya Sağlık Örgütü'nün salgının yeni merkezi olarak açıkladığı Avrupa kıtasında vaka sayısı ve ölüm haberleri artmaya devam ediyor. 
  
CNN International'da yer alan habere göre, Fiat Chrysler, PSA Group ve Renault salgın nedeniyle Avrupa'daki tüm fabrikalarını kapatma kararı aldı. 
  
Toplamda 14 milyon kişiye iş veren bu üç şirketten pazartesi günü yapılan açıklamada Avrupa kıtasında bulunan 35 üretim yerleşkesinin kapılarına kilit vuruldu. 


Avrupa'nın 3 büyük otomotiv şirketi fabrikalarını kapatıyor - 1

Fiat Chrysler İtalya'daki 6 fabrikanın yanında Sırbistan ve Polonya'da da üretimi durdurdu. PSA Grup aralarında Fransa, İspanya, Almanya ve İngiltere'nin de olduğu 7 ülkedeki 15 fabrikasını kapatma kararı aldı. Renault da benzer şekilde Fransa'daki 12 fabrikasında kapatma kararı aldığını duyurdu. 

Fabrikaların ne zaman açılacağı ise henüz duyurulmadı. 

Sayfa Yükleniyor...