Bakkal ve manav da destek alabilecek

Sanayi Bakanı Çağlayan, artık sadece sanayilerin değil, bakkal, manav, berber gibi hizmet esnafının da KOSGEB desteklerinden yararlanabileceğini belirtti.

Bakkal ve manav da destek alabilecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı Kurulması Hakkındaki Kanun'da yer alan ''sanayi'' ibaresinin, ''işletmeleri'' şeklinde değiştirildiğini ve imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere de KOSGEB desteklerinden yararlanma yolunun açıldığını ifade etti.

Üretim, ihracat, istihdam konusunda Türk ekonomisinin dinamiğini oluşturan KOBİ'lerin en büyük destekçisinin KOSGEB olduğuna dikkat çeken Çağlayan, bu kuruluşun eğitim programları ve destek yöntemleriyle KOBİ'lere, Ar-Ge'den ihracata kadar geniş kapsamlı katkıda bulunduğunu vurguladı.

Bakan Çağlayan, "2009 yılının ilk KOSGEB desteği olan İhracat 2009 Cansuyu Kredisi Programına 20 Nisan 2009 tarihi itibariyle 6 bin 574 başvuru gerçekleşmiş ve 1 milyar 35 milyon dolar kredi talebinde bulunulmuştur'' dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan açıklamasında, bugün imalat sanayinde faaliyet göstermeyip, ticaret ve hizmet sektöründe faaliyette bulunarak, ekonomiye katkı sağlayan milyonlarca işletme bulunduğunun da altını çizdi ve bu nedenle yeni Kanunda KOSGEB'in hedef kitlesinin tüm KOBİ'leri kapsayacak şekilde genişletildiğini belirtti.

Türk ekonomisine katkı sağlayan imalat, ticaret ve hizmet sektöründeki işletmelere destek sağlamanın temel prensipleri olduğuna vurgu yapan Çağlayan, ''Artık bakkal, kasap, manav ile pansiyon işletmecisi gibi hizmet ve ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler de KOSGEB desteklerinden yararlanabilecek'' açıklamasında bulundu.

Yeni düzenlemenin diğer temel unsurları şöyle:

Çağlayan, KOBİ'lere, esnaf sanatkarlara 2009 yılında 4 milyar liraya yakın bir destek sağlanmasını öngördüklerini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...