Başbakan Davutoğlu: Yatırıma engel çıkarsa bize haber verin

Davos'ta konuşan Başbakan Davutoğlu, yatırımlara açık olduklarını söyledi ve ekledi: Engel çıkarsa bize haber verin. Davutoğlu'nun borsacılara da bir çağrısı vardı.

Başbakan Davutoğlu: Yatırıma engel çıkarsa bize haber verin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'ta "Borsa İstanbul" başıklı toplantıda konuştu.

Her zaman yatırımlara açık olduklarını da söyleyen Başbakan, "Eğer yatırımcılar herhangi bir engelle karşılaşırarsa yatırım yapma yolunda Hükümetim ve ben kişisel olarak, gelsinler biz, bu konuda onlara her türlü yardımı sağlayacağız" dedi.

Davutoğlu, "Önünüze herhangi bir engel çıkarsa, küçük de olsa, bize haber verin. Biz de güçlü Hükümetimizle güçlü siyasi irademizle yatırımları kolaylaştırmak için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

BORSACILARA ÇAĞRI

Eskiden Borsa İstanbul'un dünyada önemli bir borsa olmadığını söyleyen Davutoğlu, son 3 yıldaki gelişime dikkat çekti.

Davutoğlu, "Son 3 yıla baktığımızda Borsa İstanbul küresel, finansal merkezler endeksinde 30 kadar sıra atlayarak yukarı çıktı. Borsa İstanbul profesyonellerine bir talimatım var: Dünya'da ilk 10 finansal merkezlerden biri haline gelmesini istiyorum. Çünkü bununla ilgili bütün altyapıyı hazırladık" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Yeni nesil liderlerimizin bütün yeteneklere sahip olmalarını istiyoruz. Mesleki anlamda yetişmiş iş gücünüz yoksa yatırımcılar o ülkeyi seçmez.

Türkiye çok dinamik bir piyasa. Her türlü yatırıma uygun bir piyasa. Türkiye yükselen gelişmekte olan bir ülke ve çok dinamik bir piyasası var. Mesleki açıdan donanımlı bir iş gücü var.

Sürdürülebilir ekonomik çerçeve ve dinamil piyasa yapısı önemli bir konu. Dinamik bir piyasa olmaksızın sürdürülebilir bir yatırımın uzun vadade ülke içinde bulunması mümkün değil. Türkiye çok dinamik bir piyasa. 72 milyonluk genç bir nüfusa sahip."

Sayfa Yükleniyor...