Başbakanlık çok özel 14 eleman arıyor

Başbakanlık, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nda çalıştırmak üzere 14 kişi alacak. Alınacak kişiler çalışma performanslarına göre yılda 6 maaş ikramiyeyle ödüllendirilecekler.

Başbakanlık, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nda çalıştırmak üzere 14 kişi alacak. Aranılan bu uzmanlar Almanca, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Fransızca, Hollandaca, İngilizce ve Rusça dillerini bilecek ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzmanı olarak görev yapacak.

6 Kasım’da yapılacak sınavı kazananlar, çalışma performanslarına göre yılda 6 maaş ikramiyeyle ödüllendirilecekler. Brüt maaşları ise kadro derecelerine göre 1500 ila 2200 lira arasında değişecek.

Mart ayında kabul edilen 5938 Sayısı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca, alınacak uzmanlar kadro derecelerine göre maaş alacaklar. Bu çerçevede yedinci dereceden bir uzmana brüt olarak, en az bin 491 lira, en çok 2 bin 69 lira maaş bağlanacak. Ancak kadrosu birinci derece olan bir uzman ise en az 1602 lira, en çok ise 2 bin 205 lira brüt maaşı olacak.

Hürrriyet'in haberine göre, uzmanlara maaşlarının yanı sıra Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim’de olmak üzere yılda 4 kez ikramiye verilecek. Üstün gayret gösterenler ve emsallerine göre başarılı çalışmalar yaptıkları tespit edilenlere ise Başkanın onayı ile Haziran ve Aralık aylarında ‘teşvik ikramiyesi’ verilecek. Böylece başarılı bir uzmanın, bir ay tek bir ay çift maaş alma hakkı olacak.

BAŞKANLIK NEDEN KURULDU?
Devlet Bakanı Faruk Çelik’e bağlanan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı,

- Yurtdışında yaşayan vatandaşlarla ilgili çalışmalar yapmak ve sorunlarına çözüm üretmek,

- Soydaş ve akraba topluluklar ile sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bu topluluklara yönelik faaliyetler yürütmek,

- Avrupa Birliği çerçevesinde yürütülen projeler hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarınca ülkemizde eğitim görmesi uygun görülenlerle, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde ülkemize gelen öğrencilerin, ülkemizdeki eğitim süreçlerinin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için her türlü esası belirleyerek, ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere kuruldu.

Sayfa Yükleniyor...