BDDK: Kriz psikolojisine kapılmayın

BDDK Başkanı Öztekin, "Türkiye kendini kriz psikolojisine kaptırmamalı. Biz 2001'de travmayı atlattık" dedi.

BDDK: Kriz psikolojisine kapılmayın

İstanbul'da düzenlenen Gazetecileri Derneği Buluşmaları'nda konuşan BDDK Başkanı Mukim Öztekin, Türkiye'nin travmayı 2001 yılında atlattığını söyledi.

Türk bankacılık sektörünün her türlü riski karşılayabilecek deneyimde olduğunu belirten Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Öztekin, "Türkiye kendini kriz psikolojisine kaptırmamalı. Biz 2001'de travmayı atlattık" dedi.

"Türkiye'de temkinli bir iyimserlik içinde olmalıyız" şeklinde konuşan Öztekin, Haziran verilerine göre piyasa ve likidite risklerinin aşağı yönlü olduğunu söyledi ve bankacılık sektörünün geleceğine ilişkin görünümün olumlu olduğuna dikkat çekti.

Bankacılık sektörünün karşılaştığı risklerden birinin yapısal faiz oranı olduğunu belirten Öztekin, bu riskin yukarı yönlü olduğunu söyledi.

Öztekin, Türkiye'de sermaye piyasasının şirketleri destekleyecek kadar gelişmiş olmadığına dikkat çekti ve bu nedenle şirketlerin reel yatırımları için hisse senedi ihraç etmeleri beklenirken, sermaye piyasasındaki zayıflıktan ötürü bankalara yöneldiklerini söyledi.

YABANCI BANKALAR LİSANS BEKLİYOR
Henüz izne bağlanmamış ciddi lisans başvuruları olduğundan bahseden Öztekin, "Ancak ülkemize yönelik her başvuruya kolaylıkla izin vermiyor, Adabank örneğinde olduğu gibi titizlikle inceliyoruz" dedi.

Öztekin, Intesa Bank'ın şube açma başvurusu ve Mitsubishi Bank'ın lisans başvurusu yaptığını belirtti. Standard Chartered Bank'ın da şube ya da yatırım bankası niyetini beyan ettiğini aktaran Öztekin, "Türk bankacılığına katkı sağlayacak kurumlara lisans veririz" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...