Bernanke: Elimizden geleni yapıyoruz

Fed Başkanı Ben Bernanke, ekonominin toparlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi ve ekledi: "Şu anki kriz Büyük Buhran'dan bile daha büyük olabilir."

Bernanke: Elimizden geleni yapıyoruz

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, Fed olarak ABD ekonomisinin toparlanmasını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Amerikan PBS televizyonuna demeç veren Bernanke, ABD'nin birkaç yıl içinde güçlü büyüme dömeninde geri döneceğinden emin olduğunu belirtti.

ABD'de durgunluğun yakında sona ereceğini ifade eden Bernanke, başka işgücü piyasasıyla ilgili olmak üzere, karşı karşıya oldukları riskler bulunduğunu kaydetti. Bernanke, şu anki krizin, Büyük Buhran'dan bile daha büyük bir kriz olabileceğini sözlerine ekledi.

CNBC.com'daki analizde, Fed'in oluşturulacak yeni finansal düzen içerisinde sistemik riskleri önleyebilecek en ideal kurum olduğu belirtiliyor.

Analizde, "Fed yaklaşan olası tehlikelere karşı kendisi bir mücadeleye mi girişecek yoksa mücadele edecek kurumları tehlikeden haberdar ettikten sonra görevini tamamlamış mı olacak? Ya da bir dizi kurumun birlikte hareket edeceği bir krizle savaş mekanizmasının başına mı geçecek? Tüm bunlar Fed'in geleceği açısından cevaplanması gereken sorular" deniyor.

Sayfa Yükleniyor...