Beymen Mısır mağazasını kapattı

Beymen Kahire'deki mağazasını kapatarak, Türk çalışanını geri çekti. Olaylar yatışana kadar önlem alan şirketin Mısır'dan çıkma planı yok.

Mısır'da çıkan olaylar üzerine ülkedeki faaliyetlerine ara veren Türk şirketlerine bir yenisi daha eklendi.

Beymen, Kahire'de 2005 yılında açtığı 6000 metrekarelik mağazasının kepenklerini indirdi.

CNBC-e'ye konuşan Genel Müdür Elif Çapçı, "Mağaza Four Seasons otelinde, büyükelçiliklerin de bulunduğu güvenlikli bir bölgede. Mağazanın sokağa vitrini, kapısı yok ama yine de tedbir olsun diye perşembeden bu yana kapalı. Olayların yatışmasını bekliyoruz. Personel evde güvende" dedi.

Beymen olaylar yatıştıktan sonra Mısır'da yeniden faaliyete geçecek. Çapçı, "Mısır uzun soluklu bir yatırımımız, lokal ortaklarımız var. Mısır'dan çıkış planı konuştuğumuz bir şey değil. Yurtdışında önemli markalarla kolkola hareket ediyoruz. Mısır onların da öncelikleri arasında" diye konuştu.

'PİŞMAN DEĞİLİZ, YİNE OLSA GELİRİZ'
Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı "Pişman değiliz, yine olsa Mısır'a yatırım yaparız" dedi ancak şirket bu ülkedeki yüzde 30'luk büyüme planını gözden geçirecek.

Çapçı, Ortadoğu'ya güven kaybı yaşamadıklarını belirterek Kahire mağazasına kardeş getirmek üzere Kuzey Irak ve İran'da arayışlarının sürdüğünü kaydetti.

Beymen bu yıl Türkiye'de 15 yeni mağaza açarak yüzde 30 büyüme planlıyor.

Sayfa Yükleniyor...