Bu da 'taciz' turizmi

Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, New York'ta ev hapsinde olduğu gökdelene turlar düzenleniyor. Turistler gökdelenin bulunduğu sokakta bol bol fotoğraf çekiyor.

Bu da 'taciz' turizmi

Cinsel saldırı suçlamasıyla hakkında dava açıkan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın tutukluluk hali New York'ta bir gökdelende devam ediyor.

Strauss-Kahn'ın kaldığı sokaksa, turistler için adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Tur otobüsleri rotalarını Broadway'de bulunan 71 nuramalı binaya çevirirken, turistler de bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor.

Başta Amerikan ve Fransız basını olmak üzere, dünya medyası da kameralarını 71 numaralı gökdelene çevirmiş durumda.

Canlı yayın araçlarını binanın önüne dizen medya kuruluşları, binadaki hareketliliği yakından izliyor.

Bu da 'taciz' turizmi - 1

'EV'DE KALMANIN MALİYETİ 200 BİN DOLAR
Strauss-Kahn'ın kaldığı bina 24 saat polis gözetiminde tutuluyor. Güvenlik güçlerinin maliyeti, kamera sistemlerinin kurulması gibi harcamalar ise Strauss-Kahn'ın cebinden çıkıyor. Eski IMF Başkanı'nı evde gözetim altına tutmanın maliyetinin ayda 200 bin doları bulacağı tahmin ediliyor.

EN FAZLA DÖRT MİSAFİR
Öte yandan federal mahkeme, Strauss-Kahn'a sağlık ve dini hizmetlerden yararlanması için apartmandan ayrılma izni vermiş durumda. Ancak Strauss-Kahn'ın gece 10 ila sabah 6 arasında dışarı çıkması yasak. Strauss-Kahn ayrıca, aile fertlerinin haricinde bir seferde dört kişiye kadar misafir kabul edebiliyor.

Sayfa Yükleniyor...