Çek kabul etmeye çekinenlere yepyeni bir hizmet: Karşılıklı Çek!

Artık çekle yapılan ödemelerin teminatı ticaret erbabının bir numaralı çözüm ortağı İş Bankası... Üstelik, çeki bir SMS’le kontrol edin, içiniz rahat etsin.

Çek kabul etmeye çekinenlere yepyeni bir hizmet: Karşılıklı Çek!

Karşılıklı Çek uygulamasıyla, İş Bankası tarafından tahsis edilen krediniz ile TL çekleriniz için dilediğiniz tutarda teminat oluşturabilir, hesap bakiyenizin yetmediği çek ödemelerinizde İş Bankası desteğini kullanabilirsiniz.

Çek keşide ettiğiniz firmalar ise çek yaprağınız özelindeki teminatı sorgulayabilir, çekinizin İş Bankası güvencesi altında olduğunu görebilir.

"İş Bankası Karşılıklı Çek" ile ilgili detaylı bilgi almak ve bu hizmetimizden faydalanmak için size en yakın İş Bankası Şubesine başvurabilirsiniz.

ÇEK KEŞİDECİ MÜŞTERİMİZ İSENİZ;

• Mevcut çek hesabınız ya da yeni açacağınız çek hesabınız üzerinden Karşılıklı Çek ürünümüzü kullanmak üzere Şubelerimize başvurabilirsiniz.

• Şubelerimiz, Ticari İnternet Şubemiz, Çağrı Merkezimiz ve SMS kanallarından çek yaprağı özelinde teminat talep edebilirsiniz.

• Bankamızca teminat verilen çeklerinizi Şubelerimiz, Ticari İnternet Şubemiz, Çağrı Merkezimiz, SMS ve İşçek kanallarından sorgulayabilirsiniz.

• Çekleriniz için oluşturacağınız teminatın geçerlilik süresini Şubeniz ile birlikte belirleyebilirsiniz.

Çek yaprağına özel teminat talebinizi Bankamız sisteminde kayıtlı cep telefonunuz üzerinden SMS ile Bankamıza iletmek için;

TEMİNAT(boşluk)MÜŞTERİ NUMARASI (boşluk)ŞUBE KODU(boşluk)ÇEK HESAP NO(boşluk)ÇEK NUMARASI(boşluk)TEMİNAT TUTARI yazarak, 4402'ye mesaj gönderebilirsiniz.

Örnek : Çekinize 30000-TL teminat istemek için; TEMİNAT 123456789 1234 1234567 3456789 30000

Kalan teminat limitinizi Bankamız sisteminde kayıtlı cep telefonunuz üzerinden SMS ile sorgulamak için; CEKLİMİT(boşluk)MÜŞTERİ NUMARASI yazarak, 4402'ye mesaj gönderebilirsiniz.

Örnek : ÇEKLİMİT 1234567 ÇEK HAMİLİ İSENİZ,

Alacaklısı olduğunuz Bankamız çekine ilişkin teminat durumunu SMS ile sorgulamak için;

TEMİNATSOR(boşluk) ŞUBE KODU(boşluk)ÇEK HESAP NO(boşluk)ÇEK NUMARASI yazarak, 4402'ye mesaj gönderebilirsiniz.

Örnek : TEMİNATSOR 1234 123467 3456789

Ayrıca, İphone ve Android uyumlu telefonlarınıza indireceğiniz İşÇek uygulaması aracılığıyla çek görüntüsünü Bankamız sistemine gönderebilir, çeke ait teminat durumunu sorgulayabilirsiniz.

ÖZEL DURUMLAR:

• 01.07.2010 tarihinden önce üretilen çekler için teminatlandırma işlemi yapılmaz.

• Banka tarafından teminat altına alınacak tutar, keşideci tarafından iletilen talimat, keşideciye ait teminat limit boşluğu ve belirlenen geçerlilik süresi içerisinde geçerlidir.

• Çek ibraz tarihi sonrasında ödeme için yapılacak ibrazlarda teminat limiti kullanılmaz.

• Teminatlandırılan tutara, yasal yükümlülük tutarı dahildir.

• Asgari teminat tutarı altındaki teminatlandırma talepleri kabul edilmemektedir. . 

Detaylı bilgi için tıklayın!

Sayfa Yükleniyor...