Çeyrek altın fiyatları bugün kaç TL? (21 Mayıs 2021 güncel altın fiyatları)

Altının gram fiyatı 505 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 828 lira, Cumhuriyet altını 3.299 liradan satılıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 21 Mayıs 2021 güncel altın fiyatları...

Çeyrek altın fiyatları bugün kaç TL? (21 Mayıs 2021 güncel altın fiyatları)

piyasasında haftanın son gününde de geçtiğimiz günlerde yaşanan yukarı yönlü değişimin etkileri sürüyor.

Son dönemde yaşanan artışla birlikte 500 lira barajını aşan gram altın haftanın son gününde 505 lira seviyesinde işlem görüyor.

GÜNCEL

Çeyrek altın bugün 828 liradan alıcı buluyor.

Son dönemdeki artışla beraber 3 bin liranın üzerindeki konumunu iyice güçlendiren Cumhuriyet altını ise bugün 3 bin 299 liradan satışa sunuluyor.

Ons altın dün 1.890 dolara kadar yükselse de Fed tutanaklarının ardından kazançlarını geri vererek 1.869,5 dolardan günü kapattı. Bugün ise tekrar yükselerek 1.877 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar, altının ons fiyatının üst üste 3'üncü haftayı da yükselişle kapatmaya hazırlandığına işaret ederek, küresel borsalardaki volatil seyir ve riskli varlıklardan kaçışın yanı sıra dolar endeksinin 90 psikolojik sınırının üzerinde tutunamamasının söz konusu yükselişte etkili olduğunu söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) öngörülenden daha önce faiz artırımına gideceği beklentilerinin altının ons fiyatındaki yükseliş eğilimini yavaşlattığını, bu kapsamda bugün Fed'in San Francisco, Atlanta, Richmond ve Dallas şubeleri yetkililerinin açıklamalarının emtia fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini aktaran uzmanlar, bugün ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'nin konuşması ve veri gündeminin takip edileceğini bildirdi.

Uzmanlar, teknik açıdan ons altında 1.875 dolar direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.900 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini, aşağı yönlü hareketlerde ise 1.855 doların destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

"AŞI EFSANELERİNE İNANMAYIN"-VİDEO

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...