Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 25 Ocak 2024 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 25 Ocak 2024 güncel çeyrek altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 25 Ocak 2024 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatlarında son durum...

fiyatları, ABD'de açıklanan güçlü iş faaliyeti verisinin ardından güçlenen dolar ve yükselen tahvil getirilerinin baskısı altında kalarak bir haftanın dip seviyesine yakın seyrediyor.

Altının ons fiyatı 2 bin 15 dolarda seyrediyor.

Altının gram fiyatı 1962 lira, çeyrek altın 3 bin 224 liradan satılıyor.

Yurt içinde gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Ekonomistler politika faizinin 250 baz puan artışla yüzde 45'e çıkarılmasını bekliyor.

Dünya genelinde açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri üretim tarafında çarkların yavaş yavaş dönmeye devam ettiğini gösterdi.

ABD'de imalat sanayi PMI ocakta 50,3'le son 15 ayın en yükseğine çıkarak beklentileri aşarken, söz konusu veri imalat sanayisinde yeniden genişleme bölgesine girildiğine işaret etti.

Bu durum ülkede ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiği şeklinde yorumlanırken, ABD Merkez Bankasının (Fed) martta faiz indirimlerine gidebileceği ihtimali zayıflamayı sürdürdü.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in gelecek hafta politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılırken, martta da yüzde 57 ihtimalle yüzde 5,25-5,50 seviyesinde tutulacağı öngörülüyor.

Bugün ABD'de açıklanacak büyüme ve kişisel tüketim harcamaları verileri ise yatırımcıların odağına yerleşen bir başka önemli veri seti olarak dikkati çekerken, bu verilerden alınacak sinyallerin varlık fiyatlarında oynaklığı artırması bekleniyor.

ABD ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde yüzde 2 büyüdüğü tahmin edilirken, kişisel tüketim harcamalarındaki artışın da yüzde 3,1'den yüzde 2,5'e indiği öngörülüyor.

Analistler, kişisel tüketim harcamalarına ilişkin verilerin Fed'in para politikası kararlarında önemli yer tuttuğunu belirterek, piyasa tahminlerinden olası sapmaların fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini ifade etti.

Bununla birlikte, martta Fed'in politika faizini sabit bırakabileceği ihtimalinin güçlenmesi tahvil piyasalarındaki satış baskısını desteklemeyi sürdürürken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,16 seviyesinde bulunuyor.

ANLIK FİYATLARI


Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Sayfa Yükleniyor...