Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 6 Şubat 2024 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 6 Şubat 2024 güncel çeyrek altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 6 Şubat 2024 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatlarında son durum...

fiyatları, yüksek dolar ve tahvil getirilerinin baskısı altında kalarak yaklaşık iki haftanın dip seviyesine yakın seyretti.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 25 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından hafif yükselişle 2 bin 29 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altının gram fiyatı 1995 lira, çeyrek altın 3 bin 274 liradan satılıyor.

FED'DEN DAHA AZ İNDİRİM BEKLENTİSİ

ABD Merkez Bankası'na (Fed) ilişkin beklentiler piyasada yön belirleyen ana unsur olmaya devam ediyor. Yatırımcılar beklentileri politika faizinin tahminlerinden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalacağı, faiz indirimlerinin gecikebileceği şeklinde değişti.

Geçen yıl toplam 150 baz puan faiz indirimi yapılacağını fiyatlayan vadeli kontratlarda artık faiz indirimlerinin 115 baz puanda kalacağını fiyatlamaya başladı.

Bu durum nedeniyle ABD Hazine tahvillerinin getirileri yüksek seyretti. ABD'nin faiz beklentilerine duyarlı olan 2 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi yüzde 4,4471 ile dün gördüğü bir ayın zirvesine yakın seyretti. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi yüzde 4,1347'de yatay seyretti.

DOLAR 3 AYIN ZİRVESİNE YAKIN

Uluslararası piyasalarda dolar, Fed'in bu yıl agresif faiz indirimleri gerçekleştireceği beklentilerinin düşmesiyle üç ayın zirvesine yakın yatay seyrediyor. Doları başlıca altı para birimine karşı ölçen dolar endeksi dün 104.,0 ile 14 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından son olarak 104,35 seviyesine geriledi.

ANLIK FİYATLARI

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Sayfa Yükleniyor...