Çin yabancı yatırımcıya kapıları açacak

Çin Ticaret Bakanı Chen, ülkesinin yabancı yatırımları engellemeye çalıştığına dair endişelerin yersiz olduğunu söyledi.

Çin yabancı yatırımcıya kapıları açacak

Çin Ticaret Bakanı Chen Deming, Financial Times gazetesi için kaleme aldığı bir makalede, "Aslında Çin gelecekte daha da fazla açılacak" ifadesini kullandı.

Avrupa'dan ve ABD'den bazı iş grupları Çin'deki düzenlemelerin öngörülemezliği, kamu alımları gibi alanlarda yerel rakiplerin kayırılması ve fikri mülkiyetin kazanımı ve korunmasındaki yetersizlikler konusunda özellikle şikayetleri var.

Çin'deki doğrudan yabancı yatırım dalgası sayesinde ülkeye gelen gelişmiş teknoloji ve know-how konusunda memnuniyetini belirten Chen, Nisan ayından bu yana inovasyon ürünleri için onay almaya çalışan yabancı firmalara, yerli firmalarla aynı kuralların uygulandığını söyledi.

Chen, "Dünya ekonomisi yeniden yapılanmanın çok önemli bir evresinde. Çin küresel toparlanmayı diğer ülkelerle birlikte destekledikçe, yabancı şirketler için çok büyük fırsatlar oluşacak. Çin iş girişimleri için açık olmayı sürdürüyor ve dünyanın geni kalanı bundan yararlanabilir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...