DB’den 500 milyon dolarlık kredi

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye’ye yönelik olarak yaklaşık 500 milyon dolar tutarında İkinci Rekabetçilik ve İstihdam Sektörü Geliştirme Politika Kredisi’ni onayladı.

Dünya Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, kredinin, Türk Hükümeti’nin büyümeyi geliştirme ve istihdam oluşturma amacıyla giriştiği yasal, kurumsal ve yapısal gelişim programını destekler nitelikte olduğu belirtildi.

Kredinin yatırım ortamı, finansal sektör ile istihdam ve beceriler alanını kapsadığı bildirildi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Ulrich Zachau da kredi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin programının, uluslararası rekabetçiliği ve özel sektör yatırımlarının koşullarını iyileştirmeyi ve özellikle kayıtlı sektörde olmak üzere istihdam yaratılmasını amaçladığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu program şu anda içinde bulunduğumuz küresel ekonomik kriz ve finansal çalkantı döneminde özel bir önem kazanmaktadır. Dünya Bankası bu programoldukça olumlu karşılamaktadır. Bu programı İkinci Rekabetçilik ve İstihdam Sektörü Geliştirme Politika Kredisi ile desteklemekten memnuniyet duyuyoruz ve dünyanın başka bölgelerinde olduğu gibi Türkiye’deki insanların ve işletmelerin de özel zorluklar ile karşı karşıya olduğu bu dönemde güçlü ortaklığımızı sürdürmeyi umut ediyoruz.”

Kredi, 12 yılı geri ödemesiz dönem olmak üzere 23.5 yıl vadeli bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...