Dinçer: Prim affı düşünmüyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, prim borçları konusunda, ''Hiçbir suretle bunu çok net tekrar söylüyorum, ne af düşünüyoruz ne yapılandırma düşünüyoruz'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi kapanış toplantısına girişinde basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

''BAĞ-KUR prim borçlarının yeniden yapılandırılmasının söz konusu olup olmadığı'' sorusuna karşılık Bakan Dinçer, şunları söyledi:

''Ben hiç yapılandırmadan bahsetmedim. Bugün bazı gazetelerde de var. Hiçbir suretle bunu çok net tekrar söylüyorum, ne af düşünüyoruz ne yapılandırma düşünüyoruz. 36 aylık taksitlendirme imkanı kanunun bize verdiği bir imkandır zaten başlangıçtan beri vardır. İş adamlarımız bilmiyor olabilirler düşüncesiyle Meclis'teki bir talepten sonra, sorudan sonra açıklama yapmıştım. İş adamlarımız kriz sebebiyle sıkıntıya düşmüşlerse il müdürlüklerimize müracaat etmeleri halinde 36 ay süreyle kendilerine taksit yapabiliriz.

Bu bizim elimizde inisiyatifimizde olan bir şey, bu yeniden yapılandırma değil zaten. Yeniden yapılandırma düşünmüyoruz. Böyle bir hazırlığımız yok. Hiç kimse için yok. Temelde yeniden yapılandırma fikrine itiraz ediyorum, bunun primlerini vaktinde ödeyen yüzde 70'ten fazla insanımıza yapılmış bir haksızlık olduğu kanaatindeyim.

Primi ödemeyenlere yönelik bir af veya yapılandırma fikrinden primi ödeyen insanların teşvik edildiği, motive edildiği yeni bir sistem için hazırlık çalışmaları yapıyoruz. Bunu defalarca izah ettim.'' Bakan Dinçer, ''4/c statüsüne ilişkin çalışmanın tamamlanıp tamamlanmadığı'' yönündeki soruya ise ''Bunun Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Devlet Bakanlığı tarafından yapılan bir hazırlık olduğunu ve son safhası hakkında bilgisi olmadığı'' şeklinde yanıt verdi.

Ömer Dinçer, ''Emekli olduktan sonra yeniden çalışan emeklilere prim borcu çıkarıldığı yönündeki itirazların'' anımsatılması üzerine, ''Konuyla ilgili düzenlemelerimiz çok açık. Hem hukuki hem de yönetmelik düzeyinde çok açık. Dolayısıyla şayet vatandaşlarımızın, emeklilerimizin konuyla ilgili itirazı varsa onları tek tek inceliyoruz herkesin durumuna göre karar veriyoruz'' dedi.

1 MAYIS'I İŞÇİLERİMİZLE MUTLULUK İÇERİSİNDE KUTLAYALIM
Konfederasyonların ''1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlama kararına'' ilişkin bir soru üzerine Dinçer, bu konuda kendisiyle herhangi bir temas olmadığını, kararı gazetelerden öğrendiğini söyledi. Hükümetin 1 Mayıs'ı ''İşçi Bayramı'' olarak ilan ettiğini ve 1 Mayıs'ın son bir kaç yıldır bayram olarak kutlandığını dile getiren Bakan Dinçer, şöyle konuştu:

''Bu bence çok önemli bir gelişme. Bugünün bir bayram havasında geçmesi ve Türkiye'de herhangi bir asayiş sorununa izin verilmemesi bence çok önemli. Bu konu bizden çok İçişleri Bakanlığı ile alakalı bir asayiş sorunu dolayısıyla herkesin Türkiye'de asayişi sağlama konusunda katkı yapması gerektiği kanaatindeyim.

Konuyla ilgili hukuki düzenlemeler ne ise onlara herkes uymalı benim temel tavsiyem, o günü işçilerimizle birlikte hep beraber bir esenlik içerisinde mutluluk içerisinde bayram içerisinde kutlayalım isterim. Eğer İstanbul'da mitingle alakalı düzenleme varsa bence o düzenlemeye herkes uymalı.''

Sayfa Yükleniyor...