Doğan Holding 'talih kuşu'ndan vazgeçti

Doğan Holding, İtalyan Lottomatica ile ön yeterlilik aldığı şans oyunları özelleştirme ihalesine teklif vermeme kararı aldı.

Doğan Holding 'talih kuşu'ndan vazgeçti

Doğan Holding Lottomatica S.P.A ile birlikte ön yeterlilik aldığı şans oyunları özelleştirme ihalesine, konjonktürün uygun olmaması nedeniyle teklif vermeme kararı aldığını İMKB'ye bildirdi.

Şirketin yatırımcı ilişkileri bölümünden Reuters'a yapılan açıklamada, kararın sadece Doğan Holding tarafından alınmadığı, Lottomatica ile birlikte verilmiş bir karar olduğu ifade edildi.

Reuters'ın sorusu üzerine, söz konusu kararın grubun vergi borcu veya herhangi başka bir konuyla ilişkilendirilemeyeceği belirtilerek, "Şu anın uygun bir zaman olmadığına karar verildi. Karar teklif sürecinin doğal bir sonucudur. Özelliştirmelerde incelemelerinizi yaparsınız. Katılmama kararı doğal bir süreçtir" denildi.

Doğan Holding, şans oyunları ihalesine İtalya'nın önde gelen medya ve finansal hizmetler şirketlerinden Lottomatica ile ortak iştirak edilmesi için mutabakat zaptı imzalayarak Özelleştirme İdaresi'ne ön yeterlilik başvurusunda bulunmuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ise, Doğan Holding-Lottomatica ortaklığının ön yeterlilik için gerekli şartları taşıdığını açıklamıştı.

Şans oyunlarının lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesinde Doğan Holding-Lottomatica ortaklığı dışında Intralot Integrated Lottery Systems and Services (Intralot AŞ- Şans Oyunları Entegre Bilişim Sistemleri ve Hizmetleri); OPAP DAF Araştırma Geliştirme AŞ Ortak

Girişim Grubu; Österreichische Lotterien Gesellschaft ile Şans Oyunları Yatırım Holding ön yeterlilik almıştı.

LOTTOMATICA: STRATEJİMİZLE UYUMLU DEĞİLDİ
Milli Piyango ihalesinden çekilen İtalyan şans  oyunları şirketi Lottomatica, ihalenin kendi stratejisiyle uyumlu olmadığını  açıkladı.

Lottomatica sözcüsü, "Lottomatica ihaleyi yakından inceledi. İhale lisans alımı için peşin ödeme şartı içeriyor. Bu şekilde bir düzenleme sermaye tahsisi stratejimizle uyumlu değil" dedi.

Sözcü, Lottomatica'nın lisans almak yerine, şans oyunları faaliyetlerine yatırım yapmayı daha uygun bulduğunu ve Lottomatica'nın özelleştirme ihalesini kazanan konsorsiyuma hizmet ve teknoloji sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Sayfa Yükleniyor...