Dolar kuru bugün ne kadar? (13 Haziran 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 13 Haziran 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (13 Haziran 2019 dolar - euro fiyatları)

Dolar/TL'de dalgalı seyir devam ediyor.

Bankalararası piyasada dün Merkez Bankası'nın faizi yüzde 24'te bırakma kararı sonrası 5,7830'a kadar gerileyen dolar, bu sabah 5,87 TL'de işlem görüyor. Kur gün içinde 5,9030'a kadar yükseldi.

Euro/TL ise 6,63 seviyesinde seyrediyor. 

ABD ile ilişkiler piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti grup toplantısında konuşmada "'Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır' demiyorum, almıştır. İnşallah, S-400'lerin teslimi gelecek ay yapılacak" dedi. Erdoğan, Türkiye'yi S-400 sistemlerinin alması halinde F-35 projesinden çıkaracağını duyuran ABD'ye de tepki gösterdi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bugün, ABD Savunma Bakanı görevini vekaleten yürüten Patrick Shanahan'ın cuma günü gönderdiği mektuba yönelik olarak, Türkiye'nin böyle mektuplarla aldığı kararlardan vazgeçmeyeceğini söyleyerek, "Türkiye S400'leri aldı, bunlar gelecek, konuşlanacak" dedi.

Dolar/TL, Fed'den faiz indirim beklentilerinin gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik risk iştahını artırmasıyla ay başından bu yana 6'lı seviyelerden yönünü aşağı çevirmişti.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,7550'nin destek, 5,8510'un direnç konumunda olduğunu belirtti.

VIDEO - 23 HAZİRAN SEÇİMLERİNE DOĞRU DOLAR KURU NE OLACAK?

Sayfa Yükleniyor...